این قسمت به سؤالات متداول در خصوص اشتغال، کسب و کار، راه اندازی یک بنگاه اقتصادی و سؤالاتی در خصوص نحوه فعالیت ایران تحفه می پردازد. در صورتی که پاسخ خود را در این بخش نیافتید، می توانید به بخش «مشاوره خصوصی» مراجعه کرده و سؤال مورد نظر خود را بپرسید. «ایران تحفه» متعهد است در سریع ترین زمان ممکن به سؤال شما پاسخ دهد.

آیا سرمایه گذاری در بازارهایی مانند ارز و طلا سودآور و مفید است؟

بازارهایی مانند بازار ارز، طلا و مسکن به خصوص در ایران به دلیل آنکه حجم بسیار زیادی پول در آنها جریان دارد، ریسک بسیار بالایی دارند. تجربه بحران های اقتصادی اخیر آمریکا نیز نشان می دهد که آغاز رکودهای اقتصادی از همین بازارها بوده است. هنگام بحران های اقتصادی اولین بنگاه هایی که دچار ورشکستگی می شوند بانک ها و مؤسسات مالی هستند. پس باید این را در نظر داشت که سرمایه گذاری در بازارهای پولی و مالی با چنین خطراتی نیز مواجه است. تجربه کشور ما نیز بر این ادعا صحه می گذارد. تنش های قیمتی اخیری که کشور با آن مواجه شده متأثر از همین بازارهای ارز و طلا بوده است. همچنین تجربه نشان داده است که وجود چنین تنش های قیمتی و افزایش های بی رویه در قیمت طلا و دلار کاملا موقتی بوده و با گذشت مدت زمان اندکی حباب این بازارها ترکیده و افت قیمت محسوسی اتفاق خواهد افتاد. بنابراین به دلیل ریسک بسیار بالای این بازارها، سرمایه گذاری دائم در آنها ابدا توصیه نمی شود مگر با علم به اطلاعات کافی در خصوص تحولات بازارهای مالی.

اکنون که بازار بورس ایران دارای رشد صعودی است و دولت نیز راه آزادسازی سهام عدالت را پیش روی مردم گذاشته است، آیا سرمایه گذاری در این بازار توصیه می شود؟

بازار بورس یکی از سه بازار اصلی اقتصاد هر کشوری است. در این بازار سهام شرکت ها در معرض خرید و فروش گذاشته میشود و افراد بر اساس سرمایه و اطلاعاتی که دارند با خرید سهام شرکت ها اقدام به سرمایه گذاری می کنند. اما باید در نظر داشت که پیش بینی وضعیت سودآوری شرکتها کار آسانی نبوده و نیازمند توجه و وقت بسیار زیاد می باشد. بازار بورس یک بازار مبتنی بر اطلاعات است و اگر کسی نتواند به درستی وضعیت گذشته و آینده یک شرکت را بررسی نماید نمی تواند انتظار یک بازدهی مطلوب از سرمایه گذاری خود داشته باشد. با توجه به اینکه تحولات و تصمیمات سیاسی داخلی و خارجی مانند تحریم های اقتصادی برخی شرکت های داخلی در وضعیت سودآوری آنان تأثیر بسزایی دارد، بنابراین رصد تحولات سیاسی ایران و جهان برای داشتن یک سبد دارایی مطلوب در بورس ضروری است.

با سرمایه های خرد خود چه کنیم؟ در کجا می توان سرمایه گذاری نمود؟

در گذشته راه های گوناگونی برای سرمایه های خرد پیشنهاد میشد که شرکت های تعاونی و خرید سهام شرکتها در بورس از جمله این پیشنهادها محسوب میشد. اما تجربه نشان داده که شرکت های تعاونی و بورس به دلیل عدم رعایت اصول حرفه ای راه های مطمئنی برای سودآوری نیستند. به همین دلیل اخیرا مفهومی با عنوان مشاغل خانگی وارد ادبیات اقتصادی کشور شده است. این مشاغل را با سرمایه ای حتی در حد ۱ میلیون تومان هم میشود راه اندازی کرد. اما مسئله اساسی این مشاغل دسترسی به بازار فروش می باشد که اکثر این مشاغل با آن مواجه بوده و نمی توانند سطح درآمد و سود خود را بالا ببرند. بنابراین راه های مختلفی برای به کار گیری سرمایه های خرد وجود دارد که هر کدام از این راه ها نیازمند جدی آگاهی، اطلاعات کافی و تلاش فراوان می باشد. برای فراگیری درست راه اندازی تعاونی ها و مشاغل خانگی می توانید از کارگاه های آموزشی سایت ایران تحفه در بخش آموزش مهارت های کسب و کار استفاده نمایید.

چگونه می توانیم بر ریسک ها و خطرات کسب و کار غلبه کنیم و در بازار باقی بمانیم؟

هر کسب و کاری نیازمند این است که از زمان آغار تا آخرین مرحله فعالیت آن خطرات احتمالی پیش رو را پیش بینی، شناسایی و ارزیابی کرده و پاسخ های مناسبی برای کاهش این خطرات بدهیم. به این فرآیند مستمر مدیریت ریسک می گویند. اگر در کسب و کار خود هدف مشخص و قابل اندازه گیری داشته باشیم، هزینه ها را به درستی مدیریت کنیم و اصول بازاریابی و مشتری مداری را برای گسترش بازار فروش خود به کار ببریم می توانیم انتظار داشته باشیم که با خطرات و مشکلات کمتری مواجه باشیم. برای اطلاعات بیشتر و افزایش مهارت های کسب و کار خود می توانید از کارگاه های آموزشی سایت ایران تحفه در بخش آموزش مهارت های کسب و کار استفاده نمایید.

بهترین و پردرآمدترین کسب و کار کدام است؟

هیچ گاه نمی توان گفت کدام کسب و کار بهترین و پردرآمدترین است. زیرا روحیه و علاقه افراد با یکدیگر متفاوت است. بسیار پیش آمده که در یک محله و منطقه حرفه میوه فروشی برای یک نفر بسیار سودآور و برای نفر دیگر زیاد ده بوده است. دلیل این امر به خود حرفه مربوط نیست بلکه نحوه مدیریت کسب و کار، نحوه تعامل با مشتری و مراقبت از هزینه ها و سود است که ماندگاری و درآمدزا بودن یک کسب و کار را تعیین می کنند. اما مهم ترین مسئله این است که هر فرد بداند توانایی انجام چه کاری را دارد و آموزش های مربوطه را تا چه اندازه فراگیری نموده است. اگر احساس می کنید نیازمند یادگیری آموزش های مربوط به مهارت های شغلی یا مهارت های کسبو کار هستید می توانید به بخش آموزش سر بزنید.

برای راه اندازی یک کسب و کار به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟

طبیعتاً افراد از راه اندازی کسب و کارهای مختلف به دنبال کسب سود هستند. پس اولین و مهم ترین مسئله ای که باید دانست این است که میزان سودآوری کسب و کار مورد نظر چقدر است؟ پس فهمیدن میزان هزینه ها، میزان درآمد ماهانه یا سالانه، میزان سرمایه مورد نیاز، ابزارآلات و وسایل مورد نیاز، مکان فعالیت و نحوه تعامل با مشتریان قبل از راه اندازی کسب و کار ضروری است. در این راه نگارش یک طرح توجیهی مناسب که توجیه اقتصادی کسب و کار مورد نظر را تأیید کند و همچین ارزیابی اقتصادی آن مفید به نظر می رسد. همچنین شما می توانید در بخش کارآفرینی اطلاعاتی در خصوص مشاغل مختلف و کارآفرینان برتر به دست آورید.

آیا پس از فراگیری آموزش های مختلف می توانیم در سایت ایران تحفه محصولات خود را به فروش برسانیم؟

هدف «ایران تحفه» ایجاد یک شبکه اشتغال عادلانه و کارآفرینی است. به همین دلیل هر کسی که بتواند محصول باکیفیت و زیبایی را تولید کند، می تواند در سایت ایران تحفه محصولات خود را در معرض فروش بگذارد. در این راستا «ایران تحفه» پس از بررسی نمونه کارهای تولیدکنندگان، با آنان قراردادی را منعقد می کند. پس از عقد قرارداد تولیدکنندگان موظف اند در دوره آموزشی قبل از فروش شرکت کنند و پس از آن محصولاتشان در سایت بارگذاری می شود. قیمت مناسب و کیفیت بالا از مهم ترین شروط «ایران تحفه» برای فروش محصولات می باشد.

طرح سفیران برکت که در سایت معرفی شده است با سایر طرح هایی که تاکنون اجرا شده است چه تفاوتی دارد؟

تاکنون در کشور طرح های اجتماعی محور بسیاری اجرا شده است. بنیادهای مختلفی مانند بنیاد مستضعفان، برکت و … نمونه های بارز طرح های اشتغال زای محلی هستند. با توجه به تجربه «ایران تحفه» در مناطق حاشیه نشین و همچنین بررسی ساختار سایر طرح های اجرایی، عیوب زیادی کشف شد که به عنوان مانع جدی توسعه پایدار محلات هدف شناسایی شدند. به همین دلیل در یک طرح مدون به عنوان «سفیران برکت» ایده خود را پیاده کرده و سعی نموده است تا عیوب سایر طرح ها را نداشته باشد. از مهم ترین ویژگی های طرح «سفیران برکت» می توان به اسلامی و ایرانی بودن آن اشاره نمود. همچنین بازرترین وجه تمایز آن با سایر طرح ها این است که کاملا توسط افراد باسواد بومی همان محلات انجام شده و «ایران تحفه» دخالت مستقیمی در اشتغال زایی و ایجاد بازار فروش مشاغل آن محلات ندارد. برای آشنایی بیشتر با این طرح می توانید به بخش درخواست همکاری سر بزنید.

آیا صندوق نذر اشتغال مانند صندوق های خرد محلی فعالیت می کند؟

تیم «ایران تحفه» تحقیقات متعدد و گسترده ای بر روی صندوق های خرد محلی انجام داده است. این طرح ابتدا در بنگلادش به وسیله محمد یونس و تحت عنوان گرامین بانک آغاز به کار کرد. علی رغم محاسن فراوانی که داشت، اما به نظر می رسد نتوانست در زمینه اشتغال زایی و توانمند ساختن جوامع محلی بنگلادش گام مؤثری بردارد. این طرح اکنون در ایران در مناطق مختلفی به اجرا درآمده اما هم از لحاظ ساختار و هم عملکرد نواقص فراوانی دارد. تیم ایران تحفه بر اساس مفهوم «قرض الحسنه» که در قرآن مطرح شده است، طرحی را تدوین نموده که تحت عنوان «صندوق نذر اشتغال» نام گذاری نموده است. این صندوق در زمینه اعطای وام های کوچک به مشاغل خرد مانند صندوق های خرد محلی عمل می کند اما در خصوص نحوه بازپرداخت، درصد بازپرداخت و نحوه سرمایه گذاری در آن دارای تفاوت های جدی با مدل صندوق های خرد محلی می باشد. برای آشنایی بیشتر با این مدل می توانید از بخش صنا (صندوق نذر اشتغال) بازدید نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *